top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Allemaal hetzelfde en allemaal uniek

Bijgewerkt op: 14 jan. 2018

Het zullen er inmiddels honderden zijn. De pleidooien voor 'perfecte' #seo-optimalisatie overspoelen je tijdlijn, je mailbox, whatever - in elk geval je scherm. We moeten onszelf allemaal optimaal vindbaar maken en houden, want zo niet, dan is het einde der tijden - zakelijk gezien - nabij.


En je kunt eigenlijk niet anders dan dat geloven en erin meegaan. En het zal ook wel kloppen natuurlijk. Het is simpelweg onmogelijk om alle aanbieders (waarvan dan ook) tegelijkertijd weer te geven bovenaan de resultatenlijsten van #zoekmachines en dus is er een systematiek en dus zijn er manieren om binnen die systematiek het hoogst te scoren en het Heilige Lijstje aan te voeren.


Tot zover allemaal tot je dienst. Maar what about #zoekwoorden? Stel, je bent schoenmaker te Gouda. En stel, er zijn nog een stuk of twaalf andere schoenmakers te Gouda. Allemaal hetzelfde dienstenpakket, allemaal dezelfde spullen in de winkel. Het wordt dan behoorlijk lastig om #zoektermen te bedenken die niet ook bij al die andere twaalf op het lijstje staan.


Natuurlijk weet ik dat seo veel meer behelst dan zoektermen alleen. Maar die zoektermen zijn - of worden gepresenteerd als - de basis van vindbaarheid op het web. 'Besteed ruim de tijd aan het selecteren van je zoektermen', klinkt het. Okee. Dat doen we dus. Net als al die andere schoenmakers te Gouda. Het is zo demotiverend als je niet verder komt dan die termen waarvan je op voorhand weet dat al je concurrenten ze ook bedenken.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page