top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

De klank van geschreven taal

Bijgewerkt op: 4 jan. 2018

Op het Bieslog, het blog waaraan #WimdeBie een jaar of zes werkte voordat hij het in 2008 beëindigde, staat het volgende gedicht van #Lucebert:


overal zanikt bagger

zwachtelend rond de reuzenlaarzen

waarin ik mijn tijd beklim haast verzadigd ja

maar het is nog steeds de mij bemestende tijd

mijn voertuig vore en trog


Hoewel er van het gehele gedicht te genieten en te spreken valt, concentreer ik me nu even op de eerste vier woorden, waardoor ik werd gegrepen vanaf het eerste moment dat ik ze las. Je hoort de modder zuigen. En er valt niet aan te ontkomen. Dat lees je niet, dat hoor je. Lees het nog maar eens, hardop.


overal zanikt bagger

zwachtelend


En nog eens. Hoor je?


Prachtig.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page