top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Moois voor Mensen - tweede golf - 148

Het troostblog in coronatijd nadert zijn einde. Ik heb besloten te stoppen na 250 afleveringen (= tweede golf 150). Als het daarna wéér helemaal misgaat met die coronashit, dan zien we wel weer verder.


Ik was ongeveer halverwege mijn tienerjaren, toen ik Michel Fugain leerde kennen. Nou ja, zijn muziek dan. En ook zijn troupe: zijn Big Bazar. Ik was daar zeer van onder de indruk.


Ik had net de Flowerpower gemist, die mij mij op het lijf geschreven leek (in retrospectief, zo rond 1975). Inmiddels weet ik dat die mij vermoedelijk - op zijn minst figuurlijk - fataal zou zijn geworden, maar dat terzijde.


Anyway, ik was wild van de Big Bazar. Knappe jongens en meisjes, vrolijk en uitgelaten. Wat een prachtleven moesten die leiden! Dansen, zingen, muziek maken. Knuffelen, zoenen, weetikveel wat verder nog, wijn drinken en gelukkig zijn in brede zin. Geweldig! Mind you, ik was 16 of daaromtrent.


Inmiddels ben ik 60. Nog steeds liefhebber van Michel Fugain et le Big Bazar. En van onder meer deze twee prachtige liedjes.michel-fugain-petit-soldat
Foto: Patrick Fore voor Unsplash.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page