top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Stapelgek

Zoals u allemaal weet, is het vandaag Clean Off Your Desk Day. #Bureauopruimdag.


Tegenwoordig stop ik mijn paperassen, schrijfwaren en wat dies meer zij keurig in een #trolley, aan het eind van mijn werkdag.


Een mooi #rolkoffertje, met vakjes voor van alles en nog wat. Met aan de zijkant een dingetje om je naamkaartje achter te schuiven.


Vervolgens zet ik het #cijferslot erop en rol mijn trolley naar mijn #locker. Gelukkig is ook die voorzien van een cijferslot.


Ik haal de locker van het cijferslot - of andersom, dat weet ik niet precies - til mijn trolley erin en activeer weer schielijk het cijferslot.


Wees eerlijk: het leven zou een armetierige bende zijn zonder het cijferslot.


Vroeger, in de donkere dagen vóór de #flexplek, hadden wij kasten op onze kamers. Die raakten vol.


En dus had ik stapels papieren op mijn bureau liggen. Maar genoeg nu over mij.


Ik had een collega die het nog veel bonter maakte dan ik. Zijn stapels waren talrijker en, wat veel belangrijker is, veel hoger dan de mijne.


Hij raakte van lieverlee volledig aan het oog onttrokken. Als wij hem niet hoorden typen, raakten we altijd een beetje ongerust.


Niet zelden hebben wij, bij gebrek aan akoestische geruststelling, zoekacties ondernomen om ons te vergewissen van zijn welzijn.


Maar goed, dat alles is nog slechts een #romantische #herinnering. Met dank aan locker en trolley, waaraan ik mij overigens recentelijk een hernia heb getorst. Leve de #vooruitgang.

Clean desk policy
(foto Kiwihug voor Unsplash)
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page