top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Van harmonie, balans en ritme

U weet misschien wel, en misschien ook niet, dat ik van doen heb met een #harmonie. Harmonie De #Dommelecho, om precies te zijn.


Hoewel ik strikt genomen aan de andere kant van de Dommel thuishoor, hoop ik te mogen stellen dat ik uit dezelfde plaats kom als dit mooie muzikale gezelschap.


Wat heb je nodig, als harmonie?


Je hebt een hele hoop nodig, maar ik moet dit verhaal een beetje sturen, want het moet een richting in. Dus ik preek voor eigen parochie en houd het erop dat je als harmonie naast harmonie vooral #balans en #ritme nodig hebt.


Balans en ritme.


Een bekende tv-dominee zou zeggen: "Kent u... die... uitdrukking? Balans en ritme. Ik moest daaraan denken, toen ik...". Afijn, u weet waar ik heen wil.


Zonder balans en ritme wordt het niets.


Wat dat betreft passen wij bij elkander, de harmonie en ik. Want ook ik kan - afgezien van harmonie - niet zonder balans en ritme. Zowel mijn gewone ik als mijn schrijvende ik.


De lezer (m/v) verdient het niet om aan zijn lot te worden overgelaten. Een lezer is geen koorddanser, die je een slap touw op jaagt, roepend 'Zoek het lekker zelf uit'.


Een lezer dient met compassie op weg te worden geholpen. Zeker in het begin. Je biedt hem houvast. Bakens, van tijd tot tijd.


Hij zal zich begrepen voelen en met zelfvertrouwen opereren.


Zoekt u teksten met balans en ritme? En, allez, met harmonie?


Bel me dan. Of mail of app. Of iets.

06-39269367, lex.janssen@upcmail.nl

foto van tango dansend paar
Foto via Google. No violation of copyrights intended.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page