top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Van twee werelden

Onlangs had ik de eer en het grote genoegen een huwelijk te mogen sluiten tussen een vrouw en een man van Hindoestaanse afkomst.


Wat een feest en hoe mooi!


De mannen keurig in onberispelijke maatpakken. Daar viel werkelijk niets op af te dingen. Strak gesneden, perfecte pasvorm. Maar eerlijk is eerlijk: de vrouwen!


Allemachtig!


De vrouwen - met de bruid uiteraard als stralend, luisterrijk middelpunt - in de prachtigste gewaden. Kleurrijk, waardig, oogstrelend.


Het was het mooiste van twee werelden, in meerdere opzichten.


De bruidegom, nog niet zo lang in ons land. Onder de indruk, een beetje bedeesd. Vriendelijk, voorkomend en dankbaar en vooral ook een tikje onwennig. In gedachten pendelend tussen #Valkenswaard en Sri Lanka, zijn moeder, met wie de familie skypete tijdens de ceremonie. Een indrukwekkende extra dimensie aan deze toch al bijzondere huwelijkssluiting. Vlakbij Jaffna werden tranen vergoten.


De bruid, al langer hier. Wat vrijer, ontspannen, maar alert en gespitst op een goed verloop. Haar prachtige lach verried #geluk en #vertrouwen.


Oosterse rust, westers rumoer.


Traditionele muziek, schallend uit pronkstukken van de Duitse auto-industrie.


Voorname vrouwen, luidruchtige mannen. Ingetogenheid en branie.


Wat een voorrecht is het een huwelijk te mogen sluiten. Deel te mogen uitmaken van een zo belangrijke dag in het leven van mensen. Het is zo bijzonder. Gelukkig went het niet.


(voor de goede orde: de dame op de foto is niet de bruid)(uitsnede uit foto van Manjeet Singh Yadav voor Pexels)

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page