top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Boekenweek 2020 - dag 1

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2020

De Boekenweek is weer begonnen en natuurlijk besteed ik daar aandacht aan, zoals ik dat ook vorig jaar deed.


Waarom doe ik dat precies? Om het belang en plezier van #lezen te propageren en om een zevental boeken aan te prijzen. Niet omdat ze nieuw zijn of wereldschokkend of op welke wijze dan ook van specifiek belang, maar omdat ze mij bevallen.


Ik heb niets in pacht, dus ook geen wijsheid, en ik heb geen enkele literatuurkritische pretentie. Ik vind het mooie, leuke, boeiende, interessante #boeken. Dat is het wel zo'n beetje.


Het eerste boek dat ik hier over het voetlicht breng is Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk. #Modderkolk verschijnt met enige regelmaat aan Tafel bij Matthijs en mag dan vertellen over zijn onderzoeken in de duistere krochten van het internet. En hij mag dan ook meteen zijn boek aanprijzen.


De duistere krochten van het internet, zei ik al. Dat spreekt bij velen tot de verbeelding. Bij mij wel in elk geval. Wat duister, schimmig en doorgaans verboden is, is direct opwindend.


Het aardige van Modderkolk is dat hij een geweldige verteller is. Je verveelt je als lezer geen seconde. De prijzen die hij won met zijn geboekstaafde onderzoekingen - De Tegel in 2016 en De Loep in 2018 - zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.


Eenvoudigweg een goed geschreven, spannend boek. En waarheidsgetrouw, dat maakt het zowel stuitender als interessanter.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page