top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Boekenweek 2020 - dag 5

Martin #Bril (1959 - 2009) behoort tot de populairste en succesvolste columnisten van het Nederlands taalgebied. Jarenlang schreef hij voor Het #Parool en vanaf 2001 ook voor De #Volkskrant. Daarnaast verscheen in #VrijNederland het feuilleton 'Evelien', dat werd bewerkt voor televisie.


Bril was met enige regelmaat te zien bij #dwdd, De Wereld Draait Door - het (bijna al)machtige podium van de publieke omroep. Meestal toonde hij zich daar, uitbundig bewierookt door de presentator, geestig en scherpzinnig en dat is altijd goed voor de verkoop.


Maar het zou niet fair zijn hem af te schilderen als een publiciteitsgeile charlatan. Martin Bril was een zeer begenadigd columnist, die zijn publiek ruimhartig trakteerde op vrolijke, lekkerbekkende en zelfs liefdevolle vertellingen.


Met name zijn 'Franse columns' zijn prachtig. Hij had een tweede huis in Frankrijk, was verslingerd aan het land en zijn bewoners (m/v) en getuigde daar scheutig van.


Gelukkig zijn die Franse columns gebundeld en de bundel heet Au Revoir. Een pakket van 470 pagina's aan puur leesplezier. Veel genoegen gewenst! En op naar #Rokjesdag!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page