top of page
  • Foto van schrijverLex Janssen

Boekenweek 2020 - dag 6

De Boekenweek is al een heel eind op streek. We zijn toe aan dag 6, dus ook aan boek 6. De keuze is vandaag gevallen op Duitse bruiloft van Pieter #Waterdrinker.


Vijf liefdesgeschiedenissen in een roman. Dat is geen gibelegijn. Dat vereist een vaardig verteller en precies dát is Pieter Waterdrinker. Een 'duivelskunstenaar' zelfs, aldus de jury van de door hem in 2015 gewonnen Bob den Uylprijs (voor de verhalenbundel De Correspondent).


Het verhaal speelt vrij kort na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren '50. De familie Bagman runt een succesvol hotel in een Nederlandse badplaats. De zoon des huizes wordt verliefd op een Duits meisje en het stel besluit te trouwen. Dat ligt natuurlijk gevoelig, met de oorlog nog zo vers in het geheugen.


Er ontspint zich een gecompliceerd schimmenspel. Maskers vallen af of worden afgerukt, er wordt gekonkeld en gefoezeld, geheimen dienen zich aan en worden onthuld - kortom: toestanden.


Waterdrinker schotelt zijn lezers met veel humor een prachtig pandemonium voor over afgunst en haat en een beetje over liefde. Aanrader!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page